22 Jaar Hondenschool in Regio Horst

Hondenschool in Horst aan de Maas: Jarenlang een begrip

Sinds 1994 is het bedrijf Dierencentrum Sevenum in de kundige handen van Jack en Carla de Jong. In deze 22 jaar kunnen we wel stellen dat zij een gevestigde naam zijn geworden in de Regio Horst (gemeente Horst aan de Maas). Waar velen zich waagden een hondenschool te beginnen en weinigen slaagden om dit door te zetten, staan Jack en Carla nog wekelijks (3 avonden per week) voor verschillende groepen in cursus.

Als een jonge hond er in duiken

U kunt bij Dierencentrum snel terecht met uw hond. Of u nu een pup heeft (puppycursus of socialisatie groep), een hond in de puberteit (gehoorzaamheids cursus), een drukke hond (dogfrisbee, breitensport) of een oude hond, U kunt bij Dierencentrum Sevenum terecht voor het trainen van uw dier. Ongeacht of uw hond jong of oud is, fit of met een beperking, er is altijd een mogelijkheid om met uw dier te trainen.

Cursus aanbod

Door de jaren heen heeft Dierencentrum Sevenum het aanbod in cursussen vele malen aangepast tot het punt waar we nu zijn beland. Er is voor ieder wat wils:

Socialisatie groep:In de pup socialisatiegroep proberen wij u te helpen bij het socialiseren van uw pup. Met een niet goed gesocialiseerde pup loopt u in de toekomst mogelijk tegen vele problemen aan die maar zeer moeizaam op te lossen zijn. Wij laten uw pup in deze groep kennis maken met andere honden en mensen. Verder willen we uw pup kennis laten maken met dingen die u en wij waarschijnlijk heel normaal vinden, maar hij/zij wellicht nog nooit gezien heeft.  U kunt uiteraard ook met uw vragen m.b.t. uw pup terecht bij ons. M.b.v. onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder.

Puppy Cursus:In deze cursus proberen wij u en uw pup op een speelse manier basisoefeningen bij te brengen zoals zitten,  liggen, komen en lopen aan de lijn. Verder ligt er ook nog steeds nadruk  in deze cursus op socialisatie met soortgenoten en mensen. U kunt tijdens deze les natuurlijk ook terecht met allerhande vragen waar u thuis met uw pup mee zit. Wij willen u met raad en daad terzijde staan als het gaat over de opvoeding,  training,  voeding en gezondheid van uw pupje.

Gehoorzaamheids Cursus: In de beginners cursus wordt veel aandacht besteed aan het lopen aan de lijn en de basiscommando’s voor zitten, liggen, blijven en komen. Gaat u verder naar de gevorderden cursus dan wordt er ook aandacht besteed aan het onaangelijnd volgen van de hond, apporteren. Verder leren ze in deze cursus de oefening terug sturen plaats en staan. In beide bovengenoemde gehoorzaamheid cursussen leert uw hond vaardigheden waar u veel plezier van hebt in het dagelijks leven.Heeft u en uw hond er nu echt zin in gekregen, kunt u verder met de vergevorderden cursus. Deze gehoorzaamheid cursus bestaat uit vijftien lessen. Hier worden duidelijk al meer eisen gesteld aan de hond. U zult zeker thuis ook wat meer moeten trainen met uw hond. In deze cursus komt onder meer aan bod het sociaal gedrag naar andere honden terwijl uw hond onaangelijnd volgt. Ook dient hij zonder problemen op afstand commando’s op te volgen en het apporteren gaat wat serieuzer worden. Voor de echte fanatiekelingen hebben we dan nog G&G1, 2, 3. Hierbij wordt er zowel van de geleider als van de hond behoorlijk wat discipline verwacht op het gebied van gehoorzaamheid. Deze gehoorzaamheid cursus bestaat ook uit vijftien lessen.

Hondensport/recreatie: In onze sport/recreatie cursussen gaat het om maar 1 ding: Samen plezier maken. U en Uw hond, dat is het middelpunt. Wij bieden 3 cursussen aan waar u lekker met uw beestje bezig kunt zijn: Breitensport, Dogfrisbee en Apporteren. Bij breitensport gaat het volledig om de samenwerking tussen hond en geleider. Met een stukje gehoorzaamheid en 3 onderdelen op snelheid (afhankelijk van zowel hond als geleider) blijft dit interessant voor uw hond om te doen. Bij Dogfrisbee komt al snel het aloude frisbee werpen waar een hond hem vangt in beeld. Natuurlijk klopt dit deels. DogFrisbee is een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, waarbij niet voorbij gegaan moet worden aan die van jezelf. Dogfrisbee is ontspannend en geeft enorme voldoening als je ziet dat je hond net zo veel plezier heeft als jijzelf. Het succes van het samenspel met uw hond en de veiligheid van DogFrisbee, hangt grotendeels af van uw werptechniek. Bij een apporteercursus zal de hond leren op correcte wijze een dummy of apporteerblok te apporteren. Daarbij zal uw hond de dummy of het apporteerblok netjes moeten brengen door voor u te gaan zitten met het apport in de bek en deze op uw commando aan u af te geven. Dit is dus echt weer wat anders als het alleen maar achter een bal aanrennen.

Interesse?

Hebben wij uw interesse gewekt? schroom dan niet en bel snel met ons om te informeren naar de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook rustig verder kijken op onze website.

Bereikbaarheid

Door onze mooie locatie tussen 2 snelwegen zijn wij vanuit zowel de gemeentes Horst aan de maas, Peel aan de maas en Venlo snel bereikbaar. Kijkt u gauw op onze contact pagina voor meer informatie.

Hondentraining Horst

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , .