Aporteren

Veel honden zijn zo werklustig dat een gewone gehoorzaamheid cursus deze honden onvoldoende uitdaging biedt. Een leuke uitdaging kan het apporteren zijn. Bij een apporteercursus zal de hond leren op correcte wijze een dummy of apporteerblok te apporteren. Daarbij zal uw hond de dummy of het apporteerblok netjes moeten brengen door voor u te gaan zitten met het apport in de bek. Om vervolgens deze op uw commando aan u af te geven. Dit is dus echt weer wat anders als het alleen maar achter een bal aanrennen.

Als de hond eenmaal de lol van het apporteren te pakken heeft, is de uitdaging daar. En zal in de manier waarop het apport gehaald moet worden het interessant houden . Hierbij kunt u denken aan het over een sprong heen gaan  of het ophalen van een apport aan de andere kant van het water. Het apporteren uit een ballenbak of auto waarbij ook een beroep op de neus van de hond wordt gedaan, ervaart de hond vaak ook als een leuke uitdaging.

Om het tot slot nog moeilijker te maken, wordt er soms ook met hele vreemde voorwerpen geapporteerd. U kunt hierbij denken aan metaal, gieter, bezem. 
Belangrijk is ook hier dat apporteren leuk moet zijn voor uw hond en uw hond zijn overtollige energie hiermee kwijt kan raken.

 

Apporteren
Apporteren
Apporteren