Breitensport

Breitensport is een wedstrijdsport, die van oorsprong uit Duitsland afkomstig is, die je ook heel goed recreatief kunt beoefenen. Bij Dierencentrum Sevenum betekent dit voor u en uw hond een actieve en vooral ook leuke avond. Het grote voordeel van hiervan t.o.v. behendigheid is, dat de hond minder scherpe wendingen hoeft te maken. Hierdoor is breitensport ook voor de honden met lichte lichamelijke klachten nog goed toegankelijk. Voor breitensport dient uw hond minimaal een jaar oud te zijn. Heeft u een hond van erg groot/zwaar kaliber, dan kunt u vanaf 18 maanden van start gaan.

Maar wat is Breitensport dan?

Breitensport bestaat uit 4 verplichte onderdelen:

Gehoorzaamheidgedeelte: dit houdt in dat u een loopprogramma afwerkt met verschillende onderdelen erin: zit/blijf, af/blijf, halt houden, wendingen, snelle pas, langzame pas en gewone pas, staan, etc. (is een afgeleide van het VZH programma)

Slalom loop: dit houdt in dat u met uw hond een slalomloop van 75 meter op snelheid doet, hierbij mag de hond maar aan 1 kant meelopen en moet uw hond netjes naast uw been blijven.

Hordeloop: hier moet u samen met uw hond een parcours van 3 horden afleggen op snelheid. De hond moet ook hier weer naast u blijven. Dit betreft weer een lengte van 75 meter. In de klasse "Vierkamp 2" zijn het 6 hordes.

Hindernisbaan: op snelheid een hindernisbaan met 8 onderdelen nemen.
De baan bestaat uit de hoogtesprong, schutting , tunnel, brug, ton, band, breedtesprong en een hoogtesprong.

De bedoeling is dat u bij alle onderdelen het samen doet. Vandaar dat de afstand tussen baas en hond niet te groot mag zijn. Er zijn verschillende klassen,te weten de aspirant-klasse, de VK1 klasse en de VK2 klasse.

Wij zijn aangesloten bij Stichting Breitensport Nederland.

Onze cursussen Breitensport vinden plaats op dinsdagavond. Kom gerust eens kijken!

Breitensport Dierencentrum Sevenum

Breitensport Dierencentrum Sevenum

Breitensport Dierencentrum Sevenum