Gehoorzaamheid cursus

U kunt bij ons terecht voor gehoorzaamheidstrainingen op diverse niveau’s. Tijdens de gehoorzaamheid cursus wordt gewerkt aan een gezonde vertrouwensrelatie tussen baas en hond. Het is van belang dat u als baas, uw hond kunt begrijpen.

U kunt bij ons beginnen met de gehoorzaamheid cursus als de hond ongeveer een half jaar oud is. Als hij/zij jonger is, kunt u met uw hond terecht bij de puppy cursus. Wij hebben binnen onze gehoorzaamheid cursussen zes niveau's, te weten beginners, gevorderd, vergevorderd, G&G1, G&G2, G&G3. In principe start uw hond altijd bij de beginners cursus. U kunt vanuit de puppy cursus naar deze groep. Heeft u geen puppy cursus bij ons gevolgd, dan is dat natuurlijk jammer. Maar u bent natuurlijk toch van harte welkom om bij ons de gehoorzaamheid cursus te volgen.

 

Wat mag u verwachten van onze gehoorzaamheid cursus?

 Wij geven onze gehoorzaamheid cursus in groepsverband, zodat ook het gedrag naar andere honden en mensen in goede banen kan worden geleid. De gemiddelde grootte van onze groepen is acht combinaties baas-hond. Gedurende een uur krijgt u les van één ervaren instructeur. Iedere groep heeft elke week in principe dezelfde instructeur. Bij hoge uitzondering kan het zijn dat u een andere instructeur krijgt. Wij proberen dit tot een minimum te beperken. De eerste gehoorzaamheid cursussen bestaan uit tien lessen, waarbij op de zaterdag na de tiende les een examentje wordt afgenomen. Als u slaagt met uw hond, kunt u verder naar de volgende groep.  

In de beginners cursus wordt veel aandacht besteed aan het lopen aan de lijn en de basiscommando's voor zitten, liggen, blijven en komen. Gaat u verder naar de gevorderden cursus dan wordt er ook aandacht besteed aan het onaangelijnd volgen van de hond, apporteren. Verder leren ze in deze cursus de oefening terug sturen plaats en staan. In beide bovengenoemde gehoorzaamheid cursussen leert uw hond vaardigheden waar u veel plezier van hebt in het dagelijks leven.

Heeft u en uw hond er nu echt zin in gekregen, kunt u verder met de vergevorderden cursus. Deze gehoorzaamheid cursus bestaat uit vijftien lessen. Hier worden duidelijk al meer eisen gesteld aan de hond. U zult zeker thuis ook wat meer moeten trainen met uw hond. In deze cursus komt onder meer aan bod het sociaal gedrag naar andere honden terwijl uw hond onaangelijnd volgt. Ook dient hij zonder problemen op afstand commando's op te volgen en het apporteren gaat wat serieuzer worden.

Voor de echte fanatiekelingen hebben we dan nog G&G1, 2, 3. Hierbij wordt er zowel van de geleider als van de hond behoorlijk wat discipline verwacht op het gebied van gehoorzaamheid. Deze gehoorzaamheid cursus bestaat ook uit vijftien lessen.