Opgepast

Dat mensen vreemde vogels zijn wisten we natuurlijk allang. Echter lijkt het de laatste tijd een beetje doorgeslagen te zijn. Wij horen de laatste tijd steeds meer verontrustende verhalen over mensen die honden blijkbaar minderwaardig vinden.

Hondendiefstal

De laatste tijd gaan er verhalen de rondte over mensen die honden stelen om in te zetten tijdens hondengevechten. Het zou gaan om mensen met een Oostblok achtergrond (waarschijnlijk Pools of Tsjechisch). Om hoeveel mensen het gaat is helaas niet bekend.  Zorg er voor dat uw honden in uw zicht blijven. Zo verkleint u de kans op diefstal.

Vergiftiging

Waar diefstal al absoluut niet kan, is er blijkbaar nog een stapje dieper. De laatste tijd horen wij weer steeds meer mensen uit de omgeving met vergiftigingsgevallen of erger. Recent is er een hond in Kronenberg door het oog van de naald gekropen na het eten van gehaktballetjes met spijkers. Tevens worden er vergiftigde stukken vlees gestrooid op uitlaat gebieden. Let er goed op dat uw hond niet zomaar iets van de grond eet.

Hitte

Dan nog de laatste. Misschien wel de domste. De mensen die het dier in de auto laten zitten overdag. Een verschrikkelijk beeld wat we allemaal wel eens voorbij hebben zien komen. Wat u vooral niet moet doen is zelf een raam in slaan. Bel eerst de politie en handel naar hen inzicht.

Raar volk allemaal

Het blijkt maar weer dat er vreemde vogels rond wandelen. Het beste wat u kunt doen is goed opletten. Houdt uw hond in de gaten maar ook uw omgeving. Ziet u iets verdachts, bel dan vooral eens de politie. Zij kunnen u helpen. Ga vooral niet zelf de held uithangen.

Geplaatst in Nieuws.