Vuurwerk en uw hond

Vuurwerk en uw hond

Heeft u het ook al horen knallen? Dan is het uw hond waarschijnlijk ook opgevallen.
Veel honden hebben angst voor het knallen. Het gaat tegen de natuur van het dier in en zorgt vaak voor de schrikreactie en meestal ook voor een angstige hond.
Natuurlijk vindt u het ook niet fijn om een angstige hond in huis te hebben.

Is er iets aan te doen?

Tot bepaalde hoogte kunt u actie ondernemen. Er zijn enkele simpele stappen die u kunt ondernemen om uw hond wat meer rust te bieden.

  • Geef uw dier een veilige plaats. Dit kan al zo simpel zijn als een bench.
  • Ook zou u de bench kunnen afdekken zodat het meer de schijn heeft van een hol voor uw dier.
    Heeft u geen bench? Dan zoekt uw hond vanzelf een veilige plek. Dit kan bij u zijn, maar ook op verschillende plekken in het huis. Als de hond een veilige plek heeft gevonden, laat hem/haar deze plek dan ook behouden. Ga de hond in ieder geval niet dwingen om bij u te zijn als het een veilige plek heeft gevonden.
  • Medicatie voor uw dier. Er zijn tegenwoordig vele medicijnen/halsbanden/homeopathische middelen op de markt om uw hond te kalmeren. Natuurlijk kunt u hier van alles zelf voor kopen, maar wij adviseren u dan toch om van te voren even contact op te nemen met uw dierenarts.
  • Straal zelfverzekerdheid uit. Honden zijn vaak beïnvloedbaar door uw gedrag. Gaat u mee in de angst van uw dier en gaat u zich “zielig” opstellen, dan zal uw hond dit gedrag voortzetten.

Natuurlijk moet uw dier er ook uit. Houdt dan met een aantal dingen rekening:

  • Houdt de route kort.
  • Houdt het dier aangelijnd.
  • Loop op een rustig moment met uw hond. Vaak zijn deze momenten rond etenstijd (12.00/13.00, 17.00/18.00). Wilt u uw hond later nog uitlaten? Houdt dan vooral zelf in de gaten wanneer het rustig is. Mocht dit moment zich niet aandienen, laat uw hond dan even in de tuin zijn behoefte doen.

Honden Pension

Mocht u een extreem angstige hond hebben, dan kunnen ook wij een oplossing bieden. Ons dierenpension ligt lekker afgelegen en heeft daardoor weinig vuurwerk overlast. Wij kunnen uw dier gedurende oud op nieuw opvangen zodat de hond rustig de jaarwisseling door kan maken. Kijk snel even op deze pagina of reserveer direct op deze pagina. Mocht u meer vragen hebben over wat wij voor uw dier kunnen doen dan kunt u altijd mailen of bellen naar 077-4673718.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , .