DogFrisbee

De sport DogFrisbee is in 1998 in Nederland geïntroduceerd. Inmiddels worden maandelijks door het hele land, maar ook in het buitenland DogFrisbee wedstrijden gehouden, alwaar vele toppers hun kunsten laten zien. Realiseert u zich goed dat de acties die u tijdens de wedstrijden ziet, echt topsport voor de hond is. Het uitvoeren van deze sprongen en wendingen vergt veel training. Met een ongetrainde hond dit soort acties uitvoeren, kan leiden tot ernstige blessures.

Ik wil graag DogFrisbee doen met mijn hond, wat nu?

Wij adviseren u dringend om niet gewoon thuis aan de slag te gaan met uw hond. Voor DogFrisbee heeft u allereerst de juiste frisbees nodig. Deze zijn niet te koop in de dierenspeciaalzaak. De frisbees die voor DogFrisbee gebruikt worden, moeten geschikt zijn voor de weersomstandigheden, ze moeten stevig zijn, maar niet te hard. Als de frisbee te hard is, zou uw hond schade oplopen.

DogFrisbee is een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, waarbij niet voorbij gegaan moet worden aan die van jezelf. Dogfrisbee is ontspannend en geeft enorme voldoening als je ziet dat je hond net zo veel plezier heeft als jijzelf. Het succes van het samenspel met uw hond en de veiligheid van DogFrisbee, hangt grotendeels af van uw werptechniek. Slecht geworpen frisbees kunnen resulteren in in hoge, ongecontroleerde sprongen van uw hond waarbij deze zich kan blesseren. Wilt u er zeker van zijn dat u op een veilige manier werpt, wendt u zich dan tot ons. Tijdens onze cursus DogFrisbee besteden we de eerste helft van de les aandacht aan het correct werpen van de frisbee, zodat u alle werptechnieken aan kunt leren. De tweede helft wordt er met de hond DogFrisbee gedaan. Houdt u er rekening mee dat DogFrisbee een behoorlijke aanslag doet op de conditie van uw hond. Uw hond zal vast niet als topatleet geboren zijn. U kunt dus slechts korte sessies DogFrisbee doen.