top of page

Breitensport

training 5.png

Breitensport is een wedstrijdsport, welke van oorsprong uit Duitsland afkomstig is, die je ook heel goed recreatief kunt beoefenen.

Dierencentrum Sevenum geeft al meer dan 20 jaar Breitensport-training en organiseert samen met Stichting Breitensport Nederland wedstrijden en demo-dagen. 

Ben je samen met je hond een team, dat graag fanatiek sport, dan is Breitensport zeker iets voor jullie!

Maar wat is Breitensport dan?

Breitensport bestaat uit 4 verplichte onderdelen:

Gehoorzaamheid: dit houdt in dat je een loopprogramma afwerkt met verschillende onderdelen erin: zit/blijf, af/blijf, halt houden, wendingen, snelle pas, langzame pas en gewone pas, staan, etc. (is een afgeleide van het VZH programma)

Slalom loop: dit houdt in dat je met jouw hond een slalom loop van 75 meter op snelheid doet, hierbij mag de hond maar aan 1 kant meelopen en moet jouw hond netjes naast jouw been blijven.

Hordeloop: hier moet je samen met jouw hond een parcours van 3 horden afleggen op snelheid. De hond moet ook hier weer naast je blijven. Dit betreft weer een lengte van 75 meter. In de klasse "Vierkamp 2" zijn het 6 hordes.

Hindernisbaan: op snelheid een hindernisbaan met 8 onderdelen nemen.
De baan bestaat uit de hoogtesprong, schutting, tunnel, brug, ton, band, breedtesprong en een hoogtesprong.

De bedoeling is dat je alle onderdelen samen met je hond doet, waarbij de afstand tussen baas en hond niet groter dan 1 meter mag zijn.

 

Meer weten? Kijk dan op Stichting Breitensport Nederland, waarbij Dierencentrum Sevenum is aangesloten.

Onze cursussen Breitensport vinden plaats op dinsdagavond. Kom gerust eens kijken!

bottom of page